Min tilgang til design og udsmykning 

 

Specialdesignet udsmykning af rum er mit speciale.

At forandre og stemningssætte rum – og skabe berigende, opløftende, imødekommende miljøer – gennem udsmykning og farvesætning af store flader. 

Farver er et centralt element i mit arbejde – og har afgørende betydning for stemningen i rum, for vores velvære og trivsel. Jeg interesserer mig for farvers psykologiske påvirkning og har et særligt blik for at skabe smukke og spændende farvepaletter, nøje afstemt til det enkelte rums funktion.

Jeg går både analytisk, intuitivt og praktisk til en udsmykningopgave for at skabe balance mellem rum, flade, interiør, eksisterende omgivelser – og de mennesker, der skal benytte rummet. Hvad har rummet brug for, så det understøtter de mennesker, som skal arbejde eller opholde sig der.

 

Naturens virkning ind i rum

Den rumlige fornemmelse naturen tilbyder – højt til himlen og plads til at være – bringer jeg i en eller anden form med i udsmykninger. En fortolkning af naturens opløftende og beroligende vibration ind i rum og på bygningers flader.

Rumskaber, kalder jeg det – afledt af landskaber.

En væsentlig inspirationskilde er Biophilic Design, et koncept som bygger på forskningsbaseret viden. Det handler i sin essens om at genskabe vores forbindelse til naturen i bebyggede områder, fordi det har en beroligende og afstressende indvirkning på os. 

 

Min baggrund

 

Jeg har en baggrund som beklædningsdesigner fra Designskolen i Kolding – og har arbejdet i både modebranchen og med funktionel beklædning.

Det har skærpet min interesse for at kombinere forskellige overflader og materialer, som jeg benytter til at skabe sanselige og indbydende rum.

Med fokus på både funktion og æstetik.   

Efter år som designer i tekstilbranchen har jeg fundet min niche; specialdesignet udsmykning af rum og store flader. Her kan jeg udfolde mig i et felt, der giver plads til fordybelse i design- og idéudviklingsprocessen, samt mulighed for at frembringe værker/produkter som for mig er meningsfulde, har en lang levetid og er til glæde for mange.

Grafisk design er en kompetence jeg har erhvervet gennem en ekstra udbygning på min uddannelse. Derfor kan jeg også hjælpe dig med både design af logo, layout og farveoplæg til website og dermed skabe en fin sammenhæng til de fysisk udsmykkede rum. Det giver en helhedsoplevelse for dine kunder og skaber troværdighed og tillid.

 

Du får en skræddersyet løsning

 

Når du bestiller en opgave hos mig, får du ingen metervarer. Min drivkraft er at skabe løsninger, der er skræddersyet til netop dine ønsker og behov – og dine kunders. Det betyder, at jeg prioriterer at sætte mig ind i din virksomhed, før jeg kommer med en løsning.

Man kan sige, at jeg beklæder rum med netop de materialer, farver og former som de givne rammer kalder på.

Eksempelvis anvender jeg specialdesignet tapet, laserskåret finér, bambus, plexiglas, glasplader med mine grafiske tryk, håndmalede motiver direkte på væg – måske i kombination med lyddæmpende filt i smukke former på vægge og som rumdelere.

Resultatet bliver en overraskende og ofte anderledes placeret udsmykning, der tager udgangspunkt i eksisterende omgivelser, og bidrager til at skabe indbydende miljøer at opholde sig i. 

 

Kontakt

mail@lisbetgertz.dk

+45 2244 2520

_____________________

CVR nr 28 04 58 32